Komende periode schakelen we over naar een typisch Belgische zomer
PMN
Komende periode schakelen we over naar een typisch Belgische zomer
Foto: Shutterstock

De voorbije dagen hebben we opnieuw heel wat regen gekregen. Het is niet het weer waar we op zitten te wachten. Er is gelukkig beterschap op komst.

Vandaag kan er regen vallen in het noordwesten van het land. De opklaringen zijn er voor het noordoosten. Het wordt 18 graden, wat te fris is voor de tijd van het jaar.

Morgen starten we met periodes van regen of buien. In de loop van de dag komen er opklaringen vanuit het westen. Het wordt wat warmer met maximum 22 graden.

Zondag start zonnig in het binnenland. Aan de kust is het meestal zwaarbewolkt met perioden van regen. Later wordt het ook bewolkt in het binnenland en zijn er enkele buien mogelijk. Temperaturen die oplopen tot 20 graden.

Maandag kan er nog regen vallen. Dinsdag en woensdag wordt het licht wisselvallig met kans op een bui. We gaan naar maxima van 22 graden.

Het KMI kijkt ook al vooruit naar de komende twee weken. Er staat ons typisch Belgisch zomerweer te wachten. Het blijft wisselvallig met regen of buien, maar tussendoor ook mooie, zonnige periodes. De temperatuur stijgt naar 23 graden, wat normaal is voor deze tijd van het jaar.

Meer nieuws

Meer nieuws

.