KMI ziet het weer veranderen: ‘Dit staat ons te wachten in tweede helft van februari’
PMN
KMI ziet het weer veranderen: ‘Dit staat ons te wachten in tweede helft van februari’
Foto: Pixabay (archieffoto)

Het was gisteren een heel bewolkte dag. Wordt dat ook het weerbeeld voor vandaag?

Vanmorgen regent het nog in de zuidoostelijke helft van het land. In het noordwesten is het reeds droog met brede opklaringen. In de loop van de voormiddag trekt de regenzone weg naar het zuidoosten. 

Het wordt dan overal vrij zonnig, met hoge wolkenvelden. De maxima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 8 of 9 graden in Laag-België. De wind waait matig en later zwak tot matig uit noordwest.

Morgen is het zwaarbewolkt tot betrokken met soms wat lichte regen of motregen. De wind waait meestal matig uit zuidwest tot west. De maxima liggen tussen 7 en 11 graden.

Zondag blijft het vrij zacht, maar zwaarbewolkt. Een beetje regen of motregen is mogelijk, vooral over het oosten van het land. In de namiddag verwachten we geleidelijk opklaringen vanaf het westen. De maxima liggen tussen 7 en 11 graden, bij een matige, en aan zee meestal vrij krachtige, wind uit zuidwest tot west.

Het KMI kijkt ook al naar het weer op langere termijn. Dan gaan we toch te maken met een ander weertype dan nu. Het zachte weer lijkt aan te houden, maar de neerslag zou toch ietwat intenser gaan worden. 

Tijdens de tweede decade van februari zouden we toch wat kouder en wisselvalliger weer gaan krijgen met soms buien. In de Ardennen is winterse neerslag niet uitgesloten. De maxima dalen geleidelijk van 10 naar 6 graden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.