Jacotte heeft goed nieuws na wisselvallig weer: "Dan wordt het weer zachter en droger"
LHX
Jacotte heeft goed nieuws na wisselvallig weer: "Dan wordt het weer zachter en droger"
Foto: VRT1

Na het onweer van dinsdagavond kunnen we vandaag van een relatief mooie dag genieten. Vanavond is het echter alweer van dat.

"Vandaag starten we met brede opklaringen", zegt Jacotte Brokken op Radio2. "In de loop van de dag komen er wat meer wolkenvelden bij en zou er misschien en klein buitje kunnen vallen, maar die buitjes zijn vooral voor de Ardennen."

"Aan zee blijft het heel de dag zonnig, met een paar hoge wolkensluiers. De temperaturen liggen tussen 19 graden aan zee en 24 graden in de Kempen, bij een matige wind uit het zuiden."

Vanaf vanavond kunnen we echter alweer onweer verwachten. "Er kan lokaal weer veel neerslag zijn. Het wordt dus een pittige nacht", waarschuwt Jacotte."

Ook morgen ziet er zwaarbewolkt uit, met regen en buien. Het wordt bovendien ietsje frisser, tot 21 graden. Zaterdag halen we nog maar 20 graden en krijgen we af en toe wat buien over ons heen.

Gelukkig kan Jacotte het weerbericht afsluiten met een positieve noot. "Vanaf zondag zien we het weer verbeteren. Dan wordt het weer ietsje zachter en ietsje droger", klinkt het. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.