Jacotte Brokken voorspelt veel regen, onweer en hagel: “Wisselvalligheid gaat nog tot die dag aanhouden”
WVDS
Jacotte Brokken voorspelt veel regen, onweer en hagel: “Wisselvalligheid gaat nog tot die dag aanhouden”
Foto: VRT 1

Na extreme temperaturen maakt het weer vanaf maandagavond een serieuze ommezwaai. Regen, onweer en hogel voorspellen de weerkaarten van Jacotte Brokken.

“Vanaf maandag in de late namiddag zitten we onder lage druk, dat is voor ons nieuw na al die hitte van de afgelopen dagen”, vertelt Jacotte Brokken op VRT 1.

“Er zal dus meer kans zijn op bewolking en buien”, verklaart Jacotte de plotse ommezwaai in het weer.

Wisselvallig en veel buien

“Die wisselvalligheid gaat aanhouden tot woensdag. Daarna komt er opnieuw hoge druk aan, wat zal zorgen voor meer stabiliteit.”

“Op dinsdag zal er veel kans zijn op buien, onweer en hagel. De temperatuur zal een stuk lager liggen in vergelijking met maandag.” 

Hittegolfdag?!

“In het centrum van het land halen we waarschijnlijk 24 graden. Maar mochten we toch nog 25 graden halen, dan telt dinsdag ook nog mee bij de hittegolf. Het wordt afwachten of er dus nog een 9e dag bij de huidige hittegolf komt.”

“Op woensdag halen we nog maar 21 graden. Eerst komt er nog een storing langs, maar daarna zal het opnieuw droger weer worden met perioden van zon.”

Opnieuw warmer en zonniger

“De zon gaan we alvast ook op donderdag zien, afgewisseld met wat wolken. Op vrijdag wordt het warmer en zonniger.”

“Op zaterdag wordt het zelfs opnieuw 26 graden. Zondag sluiten we het weekend af met eerder afwisselend weer en meer kans op een bui. De temperatuur haalt dan 23 graden.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.