Hoelang gaat het wisselvallige weer aanhouden? Weervrouw Jacotte Brokken legt uit wat de weermodellen haar laten zien
WVDS
Hoelang gaat het wisselvallige weer aanhouden? Weervrouw Jacotte Brokken legt uit wat de weermodellen haar laten zien
Foto: VRT 1

Het voorbije weekend was de hemel soms staalblauw en daarna viel de regen met bakken uit de hemel. Iedereen heeft wel zon en regen te verwerken gekregen. Jacotte Brokken ziet dit wisselvallige weer nog een tijdje aanhouden.

“We zitten nog altijd onder onstabiele lucht en dat blijft nog even duren”, verduidelijkt weervrouw Jacotte Brokken. “Begin van deze week zitten we daar nog mee.”

Minder gestructureerd weer

“Het weer zal begin van de week minder gestructureerd zijn”, geeft Jacotte Brokken aan bij VRT 1, maar wat betekent dat? “Zo zijn er geen storingen of specifieke buienzones te zien op de kaarten. Maar er is toch kans op veel wolken en buien.”

“Het is pas vanaf woensdag dat er een gestructureerde storing over ons land zal trekken. Op dat ogenblik kunnen we wel perfect volgen wanneer die storing van west naar oost over ons land zal trekken.”

Wisselvallige dagen

“Maandag wordt een wisselvallige dag, met perioden van zon en droge perioden. Er zullen ook perioden zijn met veel bewolking en hier en daar een bui.”

De temperaturen blijven vrij fris. “Maxima liggen rond 20 à 21 graden in het binnenland.”

“Dinsdag zullen zon, stapelwolken en hier en daar een bui elkaar afwisselen. Bij een temperatuur van 20 graden.”

Regenzone

“Op woensdag trekt de voorspelde regenzone voorbij. Dan kan er wel wat meer neerslag vallen en is het ook gevoelig frisser bij 19 graden.”

“Ook donderdag is wisselvallig. Vanaf vrijdag zou er stilaan toch wat warmer weer op komst moeten zijn, hoewel de weermodellen het daar nog niet helemaal met elkaar over eens zijn.” 

Komend weekend

Hopelijk kan het volgende weekend er net iets warmer uitzien, hoopt ook weervrouw Jacotte Op het overzicht met de temperaturen zien we alvast 25 graden staan voor zaterdag, maar dat is dus nog onder voorbehoud.

Meer nieuws

Meer nieuws

.