Heerlijk weer op komst: "20 graden, of iets meer"
Heerlijk weer op komst: "20 graden, of iets meer"
Foto: Photonews

We moeten nog even geduld hebben, maar binnen een paar dagen krijgen we echt lenteweer voorgeschoteld. Dat voorspelt weerman Frank Deboosere.

"Vrijdag kregen we een aantal opklaringen, maar ook wolkenvelden. Het bleef zacht, bij maxima van 14 of lokaal misschien wel 15 graden. Er kwam in de namiddag geleidelijk aan wel meer bewolking vanuit het westen opzetten", zei Deboosere op Radio 2.

"Rond 17.00 uur, 18.00 uur krijgen we de eerste regendruppels vanaf de kust. De komende nacht trekt die regenzone van west naar oost. We krijgen maartse buien in de loop van de nacht. Er kan eventueel zelfs een donderslag bij zitten. In Hoog-België kan er een sneeuwvlokje vallen, dat is niet onmogelijk. De wind blijft actief, met rukwinden tot 65 km/u. De minima schommelen rond 5 graden."

"Zaterdag krijgen we nog een aantal maartse buien, vooral in het binnenland. Aan de kust wordt het al snel droog, met brede opklaringen. In de loop van de namiddag volgt ook de rest van Vlaanderen. Het wordt wel een stuk frisser, de maxima komen niet veel hoger dan 10 graden. De westenwind waait nog stevig door. Zondag blijft het helemaal droog, met de breedste opklaringen voor het zuidoosten van het land, bij 12 of 13 graden."

Lenteweer

"Maandag gaan we naar 18 of een lokale 19 graden. Ook dinsdag krijgen we veel zon en dan is de lente volop in het land, met maxima van 20 graden, of iets meer."

Meer nieuws

Meer nieuws

.