Geen prettig vooruitzicht: Het wordt guur weer

Frank Deboosere voorspelt dat er aantal dagen met veel buien zitten aan te komen. Het gaat ook erg stevig waaien.

"Woensdag haalden we maxima van 8 à 9 graden. In de namiddag begon het geleidelijk al harder te waaien. En aan de kust arriveerde een regenzone die in de loop van de namiddag van west naar oost voorbij trok. Rond 17.00 uur zit die boven het centrum van het land, vanavond in het oosten. Er valt een paar liter water per vierkante meter", zei Deboosere op Radio 2.

"De komende nacht krijgen we even een droge periode. Het blijft wel zwaarbewolkt en de wind begint al goed aan te wakkeren. Tegen het einde van de nacht worden in het binnenland rukwinden tot 60 km/u, 70 km/u gehaald. Aan de kust is dat 80 km/u. Er komt ook een nieuwe regenzone aan aan de kust. De temperaturen beginnen te stijgen en halen op het einde van de nacht al 11 graden."

"Donderdag gaan we naar 11 of 12 graden, maar voor de middag krijgen we heel veel wind. Het gaat serieus waaien. Zeker in het westen van het land en aan de kust zijn er rukwinden van 90 km/u tot 100 km/u bij. In het oosten van het land is dat een 70 à 80 km/u. Eerst krijgen we regen, gevolgd door een aantal felle buien. Daar kan eventueel een donderslag bij zitten. In de namiddag wordt het een beetje droger, vooral in Vlaanderen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.