Frank Deboosere ziet opvallend verschil: "Opnieuw winterse buien voor deze provincies, elders droog"
Frank Deboosere ziet opvallend verschil: "Opnieuw winterse buien voor deze provincies, elders droog"
Foto: Photonews

De aprilse grillen die zich de jongste tijd flink laten gelden, zetten nog even door. Dat voorspelt VRT-weerman Frank Deboosere.

Dinsdag kregen we opnieuw te maken met aprilse grillen, inclusief sneeuwbuien op sommige plaatsen. "Die sneeuw bleef vanochtend op verschillende plekken liggen, vooral in het noorden en in het oosten van het land. We haalden niet veel meer dan 5 graden", zei Deboosere op Radio 2

De komende nacht krijgen we geleidelijk minder buien, maar dat blijft niet duren. "Op het einde van de nacht krijgen we opnieuw winterse buien voor het noorden en het oosten van het land, bij minima rond het vriespunt op de meeste plaatsen. Op veel plekken gaat het lichtjes vriezen."

Woensdag blijven de aprilse grillen actief in het noorden en het oosten van het land, met name in de provincies Antwerpen en Limburg. "Daar valt smeltende sneeuw, sneeuw en korrelhagel, met eventueel nog een donderslag. In het westen en het centrum van het land gaat het weer evolueren naar droog weer. We zien dat ook in de temperaturen: 8 graden in het westen, terwijl het in het oosten maar 4 graden zal worden."

Meer nieuws

Meer nieuws

.