Frank Deboosere ziet het aankomen: "Dan krijgen we onweer"

Weerman Frank Deboosere voorspelt dat er na een bijzonder frisse maand april eindelijk warmer weer zit aan te komen. Maar ook onweersbuien.

Vrijdag bleef het grotendeels droog en zonnig. Het werd al iets zachter dan de voorbije dagen; het kwik bereikte 13 tot 14 graden.

Vannacht krijgen we brede opklaringen. "In eerste instantie gaat het nog goed koud worden, met minima rond 2 graden, dus grondvorst is opnieuw mogelijk", zei Deboosere op Radio 2.

"In het tweede deel van de nacht wordt het al zachter."

Zaterdag en zondag

Zaterdag trekt er in de voormiddag een regenzone van het zuiden naar het noorden van het land. "Hoe meer je naar het oosten gaat, hoe minder regen er zal vallen. In de loop van de namiddag komen er brede opklaringen."

De temperatuur stijgt intussen, bij een strakke wind. "Tegen het einde van de dag halen we in het centrum van het land 17 graden, aan de Franse grens zelfs 18 graden."

Zondag wordt het nog warmer. In het binnenland halen we 24 tot 26 graden, aan de kust 20 graden. "Zondagochtend krijgen ze aan de kust en in het westen misschien al een paar onweersbuien. Tegen het einde van de namiddag zou de kans op buien en onweer vanaf het westen opnieuw groter worden", aldus Deboosere.

Meer nieuws

Meer nieuws

.