Frank Deboosere is zeker: "We zijn nog niet van die sneeuw af"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Vandaag kregen enkele regio's in Vlaanderen een beetje sneeuw te verwerken, maar daarbij zal het niet blijven. Ook zaterdag mogen we ons aan sneeuw verwachten.

"Vannacht blijft de sneeuwzone nog eventjes hangen", zegt weerman Frank Deboosere aan Radio 2. "Die trekt weg naar het zuiden en vanaf het noorden komen er opklaringen. Het kwik gaat naar beneden met overal vrieskou. Aan de kust blijft het misschien net 0 graden, maar elders is het tussen -2 en -6 graden."

"Vrijdag zal het dus glad zijn op de weg, met veel ijsplekken. Het wordt een droge dag en eventjes zal ook de zon te zien zijn, maar het blijft ontzettend fris met temperaturen tot maximaal 1 graad. Ook de nacht van vrijdag op zaterdag zal het vriezen, tot -3 graden in Vlaanderen."

"Zaterdag wordt een dag die begint met vrieskou en bewolking. Vanaf de middag trekt een nieuwe sneeuwzone van west naar oost over ons land. Met maxima rond de 0 graden zal dat overal blijven liggen. Tegen zondag is alles wel gesmolten, want dan gaan we naar 4 graden en blijft het droog. Begin volgende week wordt wisselvallig, maar wel warmer met temperaturen die kunnen oplopen tot 9 graden."