Frank Deboosere zegt dat het nog niet helemaal gedaan is: “Terug warmer in tweede deel van de week”
PMN

We kregen vandaag opnieuw de zon te zien. Het was buiten wel een stuk aangenamer dan vorige week met temperaturen tot lokaal 27 graden.

“Vooral in het westen kunnen er in de vooravond buien vallen met gedonder. De grote splash van gisteren gaan we niet meer meemaken. Het is minder qua frequentie. Er zijn ook veel plekken waar het droog gaat blijven”, licht Frank Deboosere toe bij Radio 2.

“Vannacht wordt het overal droog. Er kan nevel en mist zijn. Het zijn met 15 graden heerlijke minima om te slapen. Morgen doen we dat dunnetjes over. Lokaal kan er een bui zijn. We halen een 24 graden. Dan is morgen de hittegolf ten einde.”

“Het tweede deel van de week wordt het opnieuw warmer. Woensdag wordt het 27 graden met het op het einde van de dag regen. Donderdag krijgen we warme lucht. Lokaal kan het weer 31 graden worden. De wind zou goed doorwaaien. Dan kunnen we nog wel een tropische dag aan.”

“Vrijdag komt er een koufront aan. Dat begint te golven want de voorspellingen moeilijker maakt. We zouden nog aan 27 graden komen met kans op onweer. Zaterdag, zondag en maandag wordt het licht wisselvallig. Temperaturen van 22 tot 24 graden met geregeld de zon.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.