Frank Deboosere waarschuwt weggebruikers: "Kan glad worden"

VRT-weerman Frank Deboosere voorziet lichte vorst aan de grond voor de komende nachten. 's Ochtends kan het glad worden op de weg.

"Ook woensdag zorgde de noordenwind voor frisse temperaturen. We haalden zuinige maxima van 7 tot 8 graden, met een beetje motregen. De kans op regen is groter voor het westen van het land dan in het oosten", zei Deboosere op Radio 2.

"Ook de komende nacht is er veel bewolking. In het westen van het land blijft de kans op een bui bestaan. De temperaturen zullen zo rond de 2 graden zitten op de meeste plaatsen in Vlaanderen. Maar zeker in Limburg zou eventueel wat grondvorst kunnen ontstaan."

"Donderdag krijgen we zwaarbewolkt weer, met buien in het westen van het land. In de loop van de dag krijgen we van de Nederlanders nog wat buien. Er zal wel minder wind staan dan woensdag. De temperaturen zullen 5 tot 7 graden halen en daarmee zitten ze toch een viertal graden onder het langjarige gemiddelde. Ook de daarop kan het aan de grond op veel plaatsen lichtjes vriezen. Dus vrijdagochtend zijn een paar gladde plekken op de weg niet onmogelijk."

Meer nieuws

Meer nieuws

.