Frank Deboosere waarschuwt voor storm Bella: "Je kan beter binnenblijven"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Frank Deboosere waarschuwt voor felle rukwinden; stormschade is niet uitgesloten. Hij voorspelt ook heel veel regen voor Vlaanderen, en heel veel sneeuw voor de Ardennen.

"We begonnen zaterdag met een reeks opklaringen, maar vervolgens kwam er geleidelijk meer en meer bewolking vanuit het westen. Op de Hoge Venen ligt er al wat sneeuw en ze gaan daar de volgende dagen nog veel meer sneeuw krijgen. Dat heeft alles te maken met een stormdepressie, met de naam Bella", zei Deboosere op Eén.

"De komende nacht zal de wind aanwakkeren. In Vlaanderen blijft het regenachtig. In het tweede deel van de nacht en tegen zondagochtend begint het harder te regenen in het noordwesten van het land. De minima schommelen tussen -1 en 6 graden."

"Zondag verwachten we heel veel regen in Vlaanderen. In de Ardennen zal er heel veel sneeuw vallen, er kan makkelijk 15 tot 20 centimeter vallen in de hoger gelegen gebieden. De maxima halen ongeveer 6 graden. De wind zal fel tekeergaan, met vooral voor de middag hevige rukwinden van 80 tot 100 km/u. Er is kans op stormschade. Wees voorzichtig, binnenblijven is misschien wel beter", aldus Deboosere.