Frank Deboosere waarschuwt iedereen: "Kan glad worden"

Frank Deboosere ziet voor de komende dagen een patroon ontstaan: we starten telkens met ochtendgrijs, vooraleer de zon doorbreekt. 's Nachts kan het vriezen aan de grond.

"Vrijdagochtend was er hier en daar sprake van nevel en mist. Daarna kwam de zon erdoor vanaf het westen. We haalden temperaturen van 10 à 11 graden, dat is 2 tot 3 graden boven het langjarige gemiddelde", zei Deboosere op Radio 1.

"De komende nacht valt de wind een beetje weg. Eerst zijn er brede opklaringen, maar daarna komen er nevel, mist en laaghangende bewolking opzetten. De temperaturen gaan richting het vriespunt. Ze zullen wellicht nog net positief blijven in Vlaanderen, maar we verwachten wel wat grondvorst. Er is kans op een paar gladde plekken zaterdagochtend."

"Zaterdag begint met ochtendgrijs, het kan even duren voor de zon erdoor komt. De maxima halen een graad of 9. In de nacht erop kan het opnieuw vriezen aan de grond. Ook zondag start met ochtendgrijs. Het kan dan lang duren voor we de zon zien. De temperaturen halen 10 of 11 graden."

Meer nieuws

Meer nieuws

.