Frank Deboosere waarschuwt iedereen: "Het wordt dan glad op de weg"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Frank Deboosere voorspelt een grijs weekend, waarin het koud maar droog zal worden. Hij waarschuwt ook voor aanvriezende mist.

"In het westen van het land was het vrijdagochtend een beetje winters, vooral in West-Vlaanderen, daar lag er ijs op de weg. Daarna trokken wat winterse buien van het noordoosten naar het zuidwesten over het land. De nadruk lag op de bewolking. De temperaturen haalden 3 graden, 4 graden aan de kust", zei Deboosere op Radio 2.

"De komende nacht komen er even wat opklaringen, maar vervolgens komen er lage wolken opzetten, en nevel en mist. De minima bedragen -1 tot -6 graden, dus het boeltje zal aanvriezen. Het wordt zaterdagochtend glad op de weg."

Grijs

"Het weekend wordt droog, maar koud. Zaterdag zal het ochtendgrijs blijven hangen; dat wordt middaggrijs en avondgrijs. De temperaturen halen op de meeste plaatsen niet meer dan 2 graden. In de nacht van zaterdag op zondag krijgen we opnieuw aanvriezende mist. Ook zondag wordt het dikwijls grijs weer, met maxima van 2 graden", aldus Deboosere.