Frank Deboosere verklapt: "Dan kan er misschien een centimetertje sneeuw vallen"
Frank Deboosere verklapt: "Dan kan er misschien een centimetertje sneeuw vallen"
Foto: Photonews

Weerman Frank Deboosere voorspelt droog, maar koud weer. In de nacht van zondag op maandag kan er wat sneeuw vallen in het centrum van het land.

"Vrijdag bleef het droog. We zitten wel in polaire lucht, waardoor de temperaturen iets minder hoog uitvielen dan de voorbije dagen. De maxima bedroegen 6 of 7 graden op de meeste plaatsen in Laag- en Midden-België", zei Deboosere op Radio 2.

"De komende nacht gaat het goed afkoelen, omdat we in eerste instantie brede opklaringen krijgen. In het centrum van het land wordt het 0 graden, in het zuiden -1 tot -4 graden. In het tweede deel van de nacht komt er meer bewolking en vergroot de kans op een regenbui, vooral in het noordwesten van het land."

Winterse neerslag

"Zaterdag delen we het land weersgewijs in twee. In Vlaanderen gaan we het grotendeels proberen droog te houden tot 's avonds, met weliswaar veel bewolking. In het zuiden van het land komen er sneeuwbuien. In het centrum van het land zou wat winterse neerslag kunnen vallen. In het noorden en het westen halen we 3 tot 5 graden.

"In de nacht van zaterdag op zondag gaat op het op veel plaatsen vriezen. Zondag start koud. In de namiddag neemt de bewolking toe en 's avonds komen er opnieuw wat winterse buien, met smeltende sneeuw. Er kan in de nacht van zondag op maandag in het centrum van het land eventueel een centimetertje sneeuw vallen", aldus Deboosere.

Meer nieuws

Meer nieuws

.