Frank Deboosere is opgewekt: "Het wordt lente in februari"

Van de winterprik zijn we ondertussen helemaal af. De komende dagen belanden we in helemaal ander weer door de aanvoer van warme lucht uit het zuiden.

"Vanavond neemt de bewolking nog toe", vertelt weerman Frank Deboosere op Radio 2. "Een actieve regenzone trekt van west naar oost over ons land in het eerste deel van de nacht. Na middernacht zal het in principe overal droog zijn. Er komen brede opklaringen, maar het wordt wel kouder, met maxima rond 2 graden in Vlaanderen."

"Vrijdag krijgen we droog weer en af en toe is de zon te zien. De wind uit het zuiden blijft zorgen voor een mooie temperatuur. Vrijdag wordt een overgangsdag nog, met een temperatuur van om en bij de 12 graden."

"Vanaf zaterdag komen er meer en meer opklaringen. De lente in februari wordt het. Zaterdag is de zon nog wat gesluierd, met maxima tot 16 graden. Zondag is er veel minder bewolking en doen we er nog een graadje bij. Uit de wind en in het zonnetje zal het heerlijk zijn."

"Ook volgende week wordt het mooi en droog. Woensdag zit er misschien zelfs een 19 graden in. Het blijft echter kurkdroog en mooi weer."

Meer nieuws

Meer nieuws

.