Frank Deboosere kondigt vreselijke weer aan: “Pas volgende week komt er een weersverbetering aan”

door: STS

VRT-weerman Frank Deboosere ziet het zomerweer langzaam maar zeker plaatsmaken voor herfstweer. Vrijdag wordt een wisselvallige dag.

"De zomer is definitief voorbij. Dat heeft wel zijn voordelen. Vannacht passeert er een regenzone. Het wordt zo’n 15 graden", zegt Frank Deboosere bij Radio 2. 

"Morgen krijgen we wisselvallig weer. Het zal weer met karakter zijn. Er zijn rukwinden tot 60 kilometer per uur. In de ochtend zijn er aan de kuststreek al felle buien. In de namiddag zijn er ook stevige buien in het binnenland met wind."

"Zaterdag wordt het nog wat frisser. Als we dan nog 20 graden krijgen, mogen we tevreden zijn. Tussen die buien zitten een paar stevige kleppers. Dat zal ook zondag zo zijn, maar dan zal het in de namiddag vanuit het westen terug droger worden. Het wordt nog maar 18 graden door die strakke wind."

"Maandag wordt het droger. Dan komt er een weersverbetering. Het wordt rustiger met 19 graden. Dinsdag, met de start van het nieuwe schooljaar, krijgen we rustig weer met wat zonneschijn. Daarna stijgt de temperatuur weer richting 22 à 23 graden.”