Frank Deboosere houdt zijn hart vast: "Het wordt heel erg dit weekend"

Het weekend komt eraan en het weer heeft iets bijzonders voor ons in petto. De zachte temperaturen van vandaag verdwijnen helemaal en heeft de nodige gevolgen.

"Het blijft vanavond nog eventjes droog", klinkt het bij weerman Frank Deboosere op Radio 2. "Maar na middernacht krijgen we een nieuwe klets regen die van west naar oost over het land trekt. De minima blijven met 10 graden vrij goed, al is er wel veel wind.

"Vrijdag brengt wisselvallig weer vanuit het westen. Er komt meer zon dan vandaag, met aan de kust wel een donderslag erbij. Ook nu blijven de temperaturen met 9 tot 10 graden heel goed."

"En dan wordt het lastig. Zaterdag begint met regen, maar vanuit het noorden kan er neerslag met een winters karakter komen. Alleen kennen we de timing nog niet. Het wordt die nacht heel koud, met temperaturen rond de -3 en -4 graden. Als het dan sneeuwt, dan blijft het hoe dan ook liggen."

"Zondag komen er opklaringen en blijft het een droge dag. Maandag blijft nog frisjes, maar dan gaan de temperaturen opnieuw omhoog. En volgend weekend zou het weer heel koud worden. Het weer is een echte jojo dezer dagen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.