Frank Deboosere heeft goed nieuws voor begin volgende week

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Frank Deboosere ziet het weekend grotendeels grijs verlopen, maar voor het begin van volgende week heeft hij goed nieuws.

"Vrijdagochtend heeft het op verschillende plaatsen aan de grond lichtjes gevroren. Het bleef verder droog en fris, de temperaturen haalden 8 à 9 graden. In feite zijn dat heel normale temperaturen voor de tweede helft van november", zei Deboosere op Radio 2.

"In de loop van de nacht komt er bewolking vanuit het westen. Vooral in West- en Oost-Vlaanderen kan er eventueel een druppeltje regen vallen. De minima worden al voor middernacht bereikt, met min 2 in uiterste zuiden van het land en 3 tot 6 graden in Vlaanderen."

Weer voor zaterdag en zondag

"Zaterdag gaan we naar temperaturen van 10 tot 12 graden, mogelijk lokaal 13 graden zelfs. De wolken zijn een beetje spelbreker, het zal dikwijls grijs zijn, en er kan nog een spatje regen inzitten. Zondag ligt de nadruk op de wolken, met eventueel wat miezerig weer, bij 12 graden. Maandag, dinsdag en woensdag krijgen we na eventueel ochtendgrijs zonnig en droog weer", aldus Deboosere.