Frank Deboosere heeft belangrijk nieuws: "Ouderwetse winterinval"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Frank Deboosere voorspelt dat er kouder weer zit aan te komen, en dat zal gepaard gaan met sneeuw.

"Woensdag kregen we een opdeling in west en oost; in het zuidwesten van het land was het zwaarbewolkt, met wat regen in de loop van de namiddag. Hoe meer richting Nederland en Duitsland, hoe droger, met zelfs een aantal opklaringen. De maxima bedroegen zo'n 4 graden in Vlaanderen, met 6 graden aan de kust", zei Deboosere op Radio 2.

"De komende nacht gaat een regenzone vanuit Frankrijk wat opschuiven en het centrum van het land inpalmen. Misschien dat ze het in Limburg nog net droog gaan houden. Voor Vlaanderen gaat het om gewone regen, voor de Ardennen gaat het om sneeuw. De minima schommelen rond het vriespunt."

"Donderdag krijgen we een heel moeilijke situatie. We krijgen regen, maar stilaan gaat die over in smeltende sneeuw in Vlaanderen. Zeker ten zuiden van Samber en Maas wordt dat sneeuw, véél sneeuw. Maar het zou kunnen dat in de loop van de namiddag in West-Vlaanderen ook sneeuw valt. De maxima halen 2 à 3 graden", aldus Deboosere. Volgens de weerman zullen de dagen nadien kouder worden, en krijgen we zaterdag sneeuw in Vlaanderen, die even zal blijven liggen.