Frank Deboosere heeft aangenaam nieuws: "Dan gaat het kwik stijgen"
Frank Deboosere heeft aangenaam nieuws: "Dan gaat het kwik stijgen"
Foto: Photonews

De komende dagen zal het zwaarbewolkt worden, bij vrij frisse temperaturen voor de tijd van het jaar. Maar in de loop van de komende week komt daar verandering in, voorspelt Frank Deboosere.

"Qua temperaturen stelde het vrijdag misschien allemaal niet zoveel voor, maar we kregen wel de zon. En dat maakt natuurlijk een heel verschil in deze soms donkere tijden", zei Deboosere op Eén. "We moesten tevreden zijn met temperaturen van 6 tot 8 graden in Laag- en Midden-België."

"Heel misschien kan er in het noordoosten van het land in de loop van de avond een spatje neerslag vallen, maar wellicht blijft het droog. De komende nacht blijft het eveneens droog, met brede opklaringen en af en toe nog wat wolken die passeren."

"Het wordt koud, in het binnenland gaat het overal vriezen, van -2 tot -4 graden in Laag- en Midden-België tot -10 graden in sommige Ardense valleien. Enkel aan de kust blijven de temperaturen nog net positief. Op het einde van de nacht zijn er wat mistbanken mogelijk, die prompt zullen aanvriezen en voor gladde plekken op de weg zullen zorgen."

Zwaarbewolkt weekend

"Zaterdag kunnen we na het ochtendgrijs nog genieten van de zon, maar die moet geleidelijk de duimen leggen voor wolken die oprukken vanuit Nederland. In de loop van de dag wordt het zwaarbewolkt in Vlaanderen, maar het blijft droog, met maxima rond 8 graden. Zondag krijgen we opnieuw veel wolken, en er kan een spatje neerslag vallen, vooral tijdens de eerste duren van de dag. Later zal het grotendeels droog worden in Vlaanderen, maar het blijft zwaarbewolkt, somber en grijs, bij maxima rond 8 graden. In de loop van volgende week gaat het kwik stijgen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.