Het weer Frank Deboosere geeft antwoord nu het weer warmer wordt: “Of we stabiel zomerweer krijgen?”
PMN
Frank Deboosere geeft antwoord nu het weer warmer wordt: “Of we stabiel zomerweer krijgen?”
Foto: Photo News

We gaan deze week nog op onze tanden moeten bijten. Het wordt heel slecht weer. De zomer lijkt weer ver weg te zijn.

“Vandaag starten we met regen”, licht weerman Frank Deboosere toe bij Het Nieuwsblad. “In de loop van de namiddag zou het droger moeten worden vanuit het Westen. Maar de twintig graden halen we niet.”

Normaal hebben we recht op 23 graden. Ook morgen blijft het niet droog. “In de loop van de dag zou het wel moeten opklaren. Er wordt wel veel wind verwacht maar de temperaturen zouden iets beter moeten zijn, richting de 20 graden.”

Ook op vrijdag nog wisselvallig met veel wind. Vanaf het weekend komt er beterschap. “Zaterdag wordt het opstaan met wat regen maar dan komen er opklaringen en halen we 22 graden. Zondag is de beste dag, dan blijft het droog met geregeld zon en ook zo’n 22 graden.”

Volgende week zijn we dan van de regen verlost. De temperaturen evolueren dan naar zo’n 25 graden. “Zo gaan we naar Belgisch zomerweer”, gaat Frank verder.

Krijgen we dan nu eindelijk stabiel zomerweer? “Er is wat meer warmte op komst maar met die warmte stijgt ook de kans op een bui. Ik verwacht dus nog niet meteen stabiel zomerweer maar het gevoel zal volgende week wel anders zijn.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.