Frank Deboosere doet serieuze mededeling: "Dus wees gewaarschuwd"
Frank Deboosere doet serieuze mededeling: "Dus wees gewaarschuwd"
Foto: Photonews

VRT-weerman Frank Deboosere voorspelt nog meer rukwinden. Verder blijft het weer vooral wisselvallig de komende dagen.

"Vrijdag stond er een strakke wind uit het zuidwesten, met rukwinden tot 70 à 80 km/u. De temperaturen gingen naar een heel normale 9 à 10 graden. In de loop van de namiddag zou het in het westen van het land grotendeels droog kunnen worden", zei Deboosere op Radio 2.

"Dat is tijdelijk, want in het tweede deel van de nacht krijgen we opnieuw regen. Vooral tegen zaterdagochtend zal het stevig aan het regenen zijn. De zuidwestenwind die al fel tekeer ging, wakkert nog aan, met tegen zaterdagochtend rukwinden van 90 km/u in het westen van het land, en 70 à 80 km/u elders. Lokaal is 95/u km mogelijk, dus wees gewaarschuwd."

"Zaterdag beginnen we dus met regen. In de loop van de dag wordt het wisselvallig; een beetje zon en een paar buien. In de nacht van zaterdag op zondag blijft het wisselvallig, vooral na middernacht. Zondag krijgen we vooral voor de middag buien, na de middag zou het misschien een beetje droger kunnen worden. De wind blijft stevig doorwaaien, bij een temperatuur van 8 of 9 graden."

Meer nieuws

Meer nieuws

.