Frank Deboosere: "Dikkere trui mag nu uit de kast want dit komt eraan"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Frank Deboosere ziet een winterprikje aankomen; het wordt kouder en mogelijk is zelfs wat sneeuwval niet uitgesloten.

"Vrijdag waren er buien in het westen van het land, verder was het wisselvallig weer. Aan de kust was er veel wind. In de loop van de namiddag ging de wind luwen. De temperatuur bedroeg 6 à 7 graden, dat is vrij normaal voor begin december", zei Deboosere op Radio 1.

"De komende nacht gaan de buien helemaal verdwijnen en krijgen we brede opklaringen. Wellicht gaan de temperaturen richting het vriespunt."

Sneeuw

"Zaterdagochtend zit er misschien een lokale bui in, dus dat zou lokaal tot smeltende sneeuw kunnen leiden. Het wordt een beetje kouder, bij een graad of 5. Zondagochtend krijgen we minima van -2 graden. Overdag volgt er veel bewolking. We houden het wellicht droog, bij maximumtemperaturen van 5 graden."

"In de nacht van zondag op maandag zal het sneeuwen in de Ardennen. Die sneeuwvlokken kunnen eventueel tot in het centrum van het land geraken. Het wordt de komende week niet uitgesproken winterweer, maar die dikkere trui mag nu echt wel uit de kleerkast", besloot Deboosere.