"De periode met heel veel zonneschijn is achter de rug"
"De periode met heel veel zonneschijn is achter de rug"
Foto: Photonews

We hebben enkele mooie dagen gehad, maar voor de komende periode heeft weerman Frank Deboosere niet veel goeds in petto voor ons land.

Voor vanavond waarschuwt het KMI voor felle onweders, hagel en veel water. "Er is weinig wind", zegt weerman Frank Deboosere op Radio 2. "Daardoor blijft de regen ook lange tijd hangen." Vooral het oosten en zuiden van het land krijgen er van langs. In andere delen van het land blijft het droog.

"Vrijdag wordt nog erger dan vandaag", gaat Deboosere verder. "Er komen rukwinden aan, met veel neerslag op korte tijd." Toch lopen de maxima op tot 26 of 27 graden, behalve aan de kust. Daar is 18 graden het maximum, door de noorderwind.

Voor het weekend moet ons land in tweeën opgesplitst worden. In het oosten en ook in Limburg blijft het buiig en zijn er veel wolken. Het westen blijft droog, met vooral zondag veel opklaringen. De temperatuur zakt naar 20 graden.

"Ook volgende week blijft die neerslagzone ons weer domineren, maar de temperaturen zitten weer in de lift richting 25 graden", klinkt het bij de weerman.

Meer nieuws

Meer nieuws

.