Anuna De Wever doet zeer nare ontdekking: “Daardoor overstuur”

door: PMN
Anuna De Wever
Afbeelding bron: instagram @anuna_dewever

Anuna De Wever heeft geen al te best nieuws te melden. Dat laat ze weten via haar Instagram.

Anuna laat weten dat haar account van Instagram gehackt was. “Ik ben geen ‘social media-type’, maar ik was er toch van overstuur”, zegt ze.

“Sinds ik met klimaatactivisme begonnen ben gebruik ik de social media als mijn instrument. Zo kan ik mensen mobiliseren om samen met mij in opstand te komen.”

“Ik realiseerde me ook hoe weinig ik over mezelf heb gedeeld op Instagram. Alles wat ik postte ging over het klimaat of politiek met als doel het veranderen van deze verdomde wereld.”

“Ik realiseerde me ook dat het activisme heel tijdrovend is. Ik was vroeger een surfer. Ik speelde piano en voetbal. Ik hield ervan om ‘s avonds laat met vrienden ergens te blijven hangen en school over te slaan.”

“Ik hield ervan om wekenlang te reizen. Om nieuwe plekken te ontdekken met de rugzak en de tent. Dit alles doe ik nu niet meer.”

"Ik heb besloten om hier deel van uit te maken"

“Het moment dat ik klimaatactivist ben geworden is mijn leven in vele opzichten veranderd. Ik heb er veel voor opgegeven, inclusief vrienden van mij. Maar ik zou het zo weer opnieuw doen.”

“Ik zou het doen omdat het nodig is. Ik weet dat er veel leukere dingen zijn dan actie te voeren om het klimaat. Een kindertijd zou niet de tijd moeten zijn van ‘de wereld redden’. Maar het is de realiteit van onze generatie, en ik heb besloten daar deel van uit te maken, hoe moeilijk dat ook is.”