Interview Wie boezemt Steven Van Gucht schrik in bij ‘De Slimste Mens‘?
WVDS
Wie boezemt Steven Van Gucht schrik in bij ‘De Slimste Mens‘?
Foto: VRT nieuws

Als wetenschapper meedoen aan een tv-programma, Steven Van Gucht waagt zich aan ‘De Slimste Mens’. Boezemen zijn medekandidaten hem schrik in?

“Eigenlijk heb ik van geen enkele tegenstander echt schrik. De vragen die gesteld worden zijn heel uiteenlopend”, zegt professor Steven Van Gucht aan onze redactie. 

Zaken die ik gemist heb

“Het is wel zo dat jongere mensen dikwijls veel meer weten over Netflix, gamen of van de laatste hitlijsten. En dat zijn zaken die ik gemist heb door zo veel met corona en mijn werk bezig te zijn. Een geduchte kandidaat kan dus iemand van twintig zijn, die daarover heel goed op de hoogte is.”

“De vragen zijn zo divers. Bij geschiedenisvragen, denk maar aan de val van de muur van Berlijn. Kunnen dat zaken zijn die ik nog op tv gezien heb. Maar het is heel moeilijk in te schatten welke kandidaat je naar huis zal spelen.”

Toffe sfeer

Hoe heb je de opnames ervaren? “Het programma op tv zien is al heel leuk, en als je zelf mag deelnemen is het zeker even plezant. Er hangt een hele toffe sfeer. Het is niet dat het allemaal georkestreerd is. Het is een heel interessante beleving.

Meer nieuws

Meer nieuws

.