Video Programmamaker Peter Boeckx over ‘Don’t Worry, Be Happy’: “Floris zit in het programma dankzij deze BV”

Weinig financiële middelen hebben hoeft niet te betekenen dat je aan de grond zit. Daar zijn de mensen uit ‘Don’t Worry Be Happy’ het levende bewijs van. Programmamaker Peter Boeckx volgt de levensgenieters al drie seizoenen.  

Maar hoe kwam Peter Boeckx op het idee om zo’n programma te maken? Aan Showbizz24 vertelt hij dat dat twee redenen heeft. Zo maakte hij eerder ‘The Sky Is The Limit’. Daar kreeg hij soms de commentaar dat het dikwijls de rijken zijn die aan bod komen. 

“‘Dan doen we gewoon het tegenovergestelde’, dacht ik. Dan gaan we eens praten met de mensen die niks hebben”, zegt Peter daarover. Een tweede reden waarom hij ‘Don’t Worry Be Happy’ maakt is omdat armoede dikwijls treurig en somber in beeld wordt gebracht.

“Er moeten ook mensen zijn die weinig hebben maar daar niet per se slecht van slapen”, dacht Peter. “En voilà, daar was de basis van ‘Don’t Worry Be Happy’.”

Ben je benieuwd naar hoe Peter de mensen van het programma vond? En welke BV Floris voorstelde aan de programmamaker? Bekijk dan het interview hieronder.

Meer nieuws

Meer nieuws

.