Nina Derwael na kritiek op 'Dancing With The Stars'-collega: 'Ik krijg het omgekeerde te horen'

door: COS
Kat Kerkhofs en Nina Derwael in 'Katje With The Stars'
Afbeelding bron: GoPlay

Het nieuwe seizoen van 'Dancing With The Stars' is deze maand begonnen. Afgelopen zaterdag moesten we afscheid nemen van een eerste kandidaat: Pieter Timmers.

In de tweede aflevering van 'Dancing With The Stars' werd stilgestaan bij de lelijke reacties die kandidate Lotte Vanwezemael na de eerste aflevering had moeten lezen. Ze kreeg te maken met bodyshaming.

Lotte kreeg veel reacties te lezen over haar lichaam en gewicht. Die waren ronduit wansmakelijk. Op Instagram en tijdens de show maakte de seksuologe duidelijk dat zo'n reacties echt niet kunnen. 

Skinnyshaming

Na alle kritiek op Lotte ging Kat Kerkhofs in 'Katje With The Stars' polsen welke reacties de andere kandidaten moeten slikken. Voor Nina Derwael valt dat mee. "Maar bij mij is het vaak zo'n beetje in de omgekeerde richting, 'skinnyshaming'", zegt Nina.

"Als ik dan eens bij de frituur ben, dan hoor ik: 'Mag je dat wel eten?'. Of dan ben ik in de winkel en zijn mensen in mijn kar aan het kijken en vragen ze: 'Is dat wel goed voor een topsporter?' En dan heb ik zoiets van laat mij toch eten waar ik goesting in heb."

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!