Big Brother Liese Luwel uit 'Big Brother' krijgt vreselijk verdict na ziekenhuisopname: "Ik heb multiple sclerose"
COS
Liese Luwel uit 'Big Brother' krijgt vreselijk verdict na ziekenhuisopname: "Ik heb multiple sclerose"
Foto: Big Brother

Liese Luwel kennen we uit het vorige seizoen van 'Big Brother'. Samen met Naomi Timmerman heeft ze tijdens het tweede seizoen van het programma de wekelijkse talkshow 'No Biggie'. De aflevering van deze week met Hanne wordt uitgesteld, nadat Liese werd opgenomen in het ziekenhuis.

"Ik heb even wat minder leuk nieuws", begint Liese Luwel op Instagram. "Ik ben gisteren opgenomen in het ziekenhuis, omdat ik sinds zondagochtend een wazig troebel slecht zicht had in mijn rechteroog, wat maar niet wegging. Ik ben dan naar mijn huisarts geweest en die heeft me naar een oogarts doorverwezen."

Met haar oog was niets mis, dus werd ze voor neurologische onderzoeken doorverwezen naar de spoeddienst. "Ik heb dan gisteren CT-scan van de hersenen gehad, ruggenmergprik voor hersenvocht af te nemen, bloedname en vanochtend MRI-scan van het hoofd gehad."

Pas over enkele weken weet Liese of het probleem met haar oog blijvend is. Wat ze wel al weten, is dat ze een ontstoken oogzenuw heeft. "Maar 50% van de gevallen is de oorzaak van een neuritis optica een auto- immuniteitsziekte."

Multiple sclerose

"Net is de neuroloog langs geweest met het verdict. Ik heb een auto-immuniteitsziekte. Ik heb MS. Multiple sclerose", laat Liese weten. "Ze zien allemaal vlekjes op mijn hersenen die wijzen op eerdere ontstekingen, maar waar ik dan geen verschijnselen van kreeg. Deze keer wel, via mijn oogzenuw dus."

In overleg met de MS-specialist zal Liese nu starten met medicatie. "Mijn klok staat even stil. Ik ben iemand heel positief, dat weten jullie, dus ik geloof ook dat dit goed behandeld kan worden en ik ga de beste dokters zoeken die me begeleiden. We zullen dus zien (pun intented)", besluit Liese met een grapje. We wensen haar alvast veel goede moed toe!

Mis niets van Big Brother 2022 dankzij onze Facebookpagina

https://www.instagram.com/p/CakhqMGossR/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer nieuws

Meer nieuws

.