James Cooke krijgt opmerkelijke reacties na oproep voor donaties: "Het is degoutant"

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Op Instagram deed James Cooke zopas een oproep. De hoogste bieder, ten voordele van het Rode Kruis, krijgt een advertentiefilmpje op het Instagramprofiel van James.

Op die manier wil James Cooke, die meer dan 420.000 volgers heeft, bedrijven en zijn volgers aansporen geld te storten naar het Rode Kruis voor de slachtoffers van de wateroverlast. Zelf doneerde hij ook al

"Wat ben je toch een schat van een man", klinkt het in de reacties. Al reageren veel van James' volgers opmerkelijk. "James, je bent een topper, maar storten aan het Rode Kruis? Nee. Daar blijft te veel aan hun handen plakken."

"Sorry, maar geld storten doe ik niet. Daar blijft veel hangen onderweg. Wij hebben op ons werk ingezameld en persoonlijk naar daar gebracht", klinkt het nog. "Ik doneer niet, want het komt nooit bij degenen die het nodig hebben. Alles verdwijnt in de zakken van de NGO's."

"Heb je al eens nagevraagd hoeveel zo'n CEO verdient? Het is degoutant. Ik geef aan kleine organisaties die zelf ter plaatse mensen gaan helpen", aldus nog een volger.