Gert Verhulst laat zijn groot hart zien door deze actie bij Planckaert-familielied
COS
Gert Verhulst laat zijn groot hart zien door deze actie bij Planckaert-familielied
Foto: Play4

Viktor Verhulst en Francesco Planckaert zien we elke woensdag in 'Viktor vs Francesco: Het Belgisch Kampioenschap'. Ze hadden het al eens tegen elkaar opgenomen in 'De Container Cup', maar kenden elkaar voordien niet.

Hoewel Francesco Planckaert en Viktor Verhulst elkaar nog nooit hadden ontmoet, had Francesco Viktors vader wel al een keer ontmoet. Al geloofde hij dat zelf niet helemaal. De ontmoeting gebeurde zo'n vijftien jaar geleden.

Francesco en echtgenote Magali stonden in de file toen ze plots stilvielen met hun Golf. Ze hadden geen startkabels bij. "Dus ik sta daar een beetje onhandig te wezen in het midden van de weg, wanneer een auto naast mij stopt", zegt Francesco in Het Nieuwsblad.

"Een vriendelijke man stapt uit, haalt startkabels uit zijn koffer en start mijn auto weer op", herinnert hij zich. Voor Francesco het wist, was de man weg. Maar Magali was duidelijk: 'Dat was Gert Verhulst.'

Francesco had Gert niet herkend en geloofde het eigenlijk ook niet. "Waarom zou Gert Verhulst op de snelweg nu stoppen om een oude Golf te depanneren? Maar Magali bleef volhouden", zegt Francesco in de krant.

Op de eerste meeting voor 'Viktor vs Francesco: Het Belgisch Kampioenschap' vertelde Francesco het verhaal aan Viktor. Die ging eens verifiëren bij vader Gert. En wat bleek? Gert was inderdaad de redder in nood van Francesco.

Meer nieuws

Meer nieuws

.