Erik Van Looy doet verrassende onthulling: 'Bijna was die persoon presentator van "De slimste mens"'
LHX
Erik Van Looy doet verrassende onthulling: 'Bijna was die persoon presentator van "De slimste mens"'
Foto: Play4

Al negentien jaar lang is Erik Van Looy presentator van 'De slimste mens ter wereld'. Je zou kunnen zeggen dat hij zowat vergroeid is met het programma, maar het scheelde haast niets of hij had de job nooit gekregen.

Wanneer Erik Van Looy samen met Jo De Poorter te gast is op ATV, vertelt hij hoe hij presentator werd van 'De slimste mens'. "Ik vroeg aan de bazen toen of dat niets voor mij zou zijn. Maar ze gingen eigenlijk naar jou bellen", zegt hij tegen Jo De Poorter.

Sterker nog, antwoordt Jo, ze hebben effectief gebeld. Hij bedankte echter voor het aanbod. Dat deed hij uit angst: hij was bang dat hij de verwachtingen niet zou kunnen inlossen. "Ik ben toen wel goed terechtgekomen", zegt hij. "Want ik kon kiezen tussen dat of naar VTM gaan en daar een heleboel andere programma's presenteren."

Spijt heeft hij er niet van, zegt hij. "Ik heb natuurlijk met gemengde gevoelens van bewondering en afgunst gekeken naar wat Erik ervan gemaakt heeft, en dat is fantastisch. "Maar je maakt keuzes in het leven."

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.