'De Mol'-winnaar Sven zowel Uma als Philippe op het spoor: "Getipt door mijn broer"

door: COS
Finale van 'De Mol
Afbeelding bron: GoPlay

Paleis 12 zat zondag 8 mei tot de nok toe gevuld voor de finale van 'De Mol'. Het was Sven die Uma kon ontmaskeren als de saboteur.

In aflevering 4 gebeurde iets wat we nog nooit hadden gezien in 'De Mol'. De saboteur stapte zelf uit het programma. Philippe zat er mentaal onderdoor en dat begon ook fysiek door te wegen. Hij vertrok dus terug naar België.

Gilles De Coster en de productie moest in allerijl een nieuwe mol uitkiezen tussen de overgebleven zes kandidaten. Dat werd uiteindelijk Uma, die naar eigen zeggen het spel altijd al als de mol probeerde te spelen, zonder al te veel geld te verspelen.

Zelfs als Philippe wél in het spel was gebleven, was de kans groot geweest dat Sven met de pot van 26.390 euro naar huis zou gaan. Hij zat namelijk twee keer op het juiste spoor.

"In de openingsaflevering van 'De Mol' zag ik dat Philippe nonchalant een roosje van de verjaardagstaart weggooide", vertelt Sven in Het Laatste Nieuws. "Bij Uma werd ik getipt door mijn broer. Die zag hoe Davy, de vriend van Uma, twee geldkokers wisselde."

Tags De Mol