'Big Brother' stopt vroeger dan verwacht: 'Zo heeft Peter Van de Veire het al verklapt'

door: COS
Big Brother, Peter Van de Veire, Geraldine Kemper
Afbeelding bron: Play4

Nadat er deze week geruchten de ronde deden, bevestigde GoPlay dinsdag: 'Big Brother' zal geen 100 dagen duren. De finale vindt twee weken eerder plaats.

De bewoners zijn ervan overtuigd dat ze net als de 'Big Brother'-kandidaten van het vorige seizoen 100 dagen lang in het huis zullen zitten. Ze kregen wel hun twijfels over de duur van hun experiment door de dubbele eliminatie van zaterdag.

Die twijfels blijken gegrond, want GoPlay bevestigde dinsdag dat de finale van 'Big Brother' niet op zaterdag 9 april, maar op zaterdag 26 maart zal plaatsvinden. Op dat moment zullen de bewoners maximaal 86 dagen in het huis hebben gezeten.

Peter Van de Veire

Dat het experiment vroeger eindigt, komt erg onverwachts. Maar dit jaar ging 'Big Brother' natuurlijk onvoorspelbaarder worden. Toch was er iets wat - of beter iemand die - ons de vroegtijdige stopzetting kon doen vermoeden: presentator Peter Van de Veire.

Peter kondigde aan het einde van 2021 zijn afscheid bij radiozender MNM aan. Op 1 april presenteert hij zijn laatste ochtendshow. Echt afscheid nemen doet hij op zaterdag 2 april met 'De Grote Peter Van de Veire Sportpaleis Show'. Een zaterdag waarop hij dus niet 'Big Brother LIVE' had kunnen presenteren.

Mis niets van Big Brother 2022 dankzij onze Facebookpagina