Big Brother 'Big Brother' krijgt af te rekenen met frauduleuze praktijken: "We hebben het onderschept"
COS
'Big Brother' krijgt af te rekenen met frauduleuze praktijken: "We hebben het onderschept"
Foto: GoPlay

De bewoners van 'Big Brother' konden vorige week geld verdienen voor de buitenwereld. Dat geld zou naar de Belgische en Nederlandse voedselbanken gaan.

De bewoners kregen de opdracht om een persoonlijk item te kiezen. Dat zou vervolgens geveild worden op 'Vakantieveilingen'. De opbrengt zou dan rechtstreeks naar de voedselbanken gaan.

Vooral de items van Salar - zijn witte hemd met kusjes van Nouchine én immunteitspin - en Nawel - het pak waarin ze het huis binnekwam - bleken populair te zijn. Er werden meteen waanzinnige bedragen geboden.

De tellers tikten uiteindelijk af op respectievelijk 9.928 euro en 5.603 euro. Opvallend: in 'Big Brother LIVE' sprak Peter Van de Veire over een totale opbrengst van 3.127 euro. Kijkers begrepen er niets van en spraken zelfs over bedrog van GoPlay. Dat was niet het geval.

Dat blijkt uit een reactie van GoPlay naar de moderator van de grootste 'Big Brother'-Facebookgroep. "Er waren enkele valse accounts die deze hoge bedragen boden. We hebben dit onderschept en in de gaten gehouden, waardoor de stukken voor realistische bedragen geveild konden worden."

Meer nieuws

Meer nieuws

.