Quinten neemt een enorm domme beslissing in Familie

door: PMN
Quinten Familie
Afbeelding bron: VTM

Het gaat écht niet goed met Quinten in Familie. Hij heeft een enorm domme beslissing genomen.


 

Het was Brigit die bij Wolff & Boss de kat de bel aanbond. “Wanneer komt Quinten terug werken”, vroeg ze aan Mieke in haar kantoor. Mieke weet dat haar huisgenoot kampt met een zwaar alcoholprobleem nu Hanne en zijn kindje verdwenen zijn. “Het is nog niet de moment”, antwoordt Mieke.

Brigit weet echter van geen ophouden. “Het werkt stapelt zich op”, gaat ze door op haar elan. “En werken zal voor afleiding zorgen. Ik zou graag hebben dat jij eens daar met hem over praat.”

Mieke stemt toe. Wanneer ze Quinten er ‘s avonds over aanspreekt lijkt die niet voor rede vatbaar. Hij zit opnieuw in de zetel met een blikje bier in zijn handen. Mieke vertelt hem dat het werk zich opstapelt bij Wolff & Boss. “Et alors”, is het droge antwoord van Quinten.

Ontslag

Quinten is niet meer voor rede vatbaar en neemt een enorm domme beslissing. “Zeg maar tegen Brigitte dat ik ontslag neem”, antwoordt hij Mieke. Die vindt het geen goed idee. “En dat zeg ik je als vriendin.”

Quinten wil niet luisteren en verliest zich steeds meer in zelfmedelijden. “Ik heb beslist. Jij bent personeelsdirecteur, vertel het haar maar.” Mieke weigert. “Dat mag je haar zelf vertellen.”