Maker van ‘Familie’ gaat in tegen kritiek van kijkers: “Houden we heel goed in het oog”
LHX
Maker van ‘Familie’ gaat in tegen kritiek van kijkers: “Houden we heel goed in het oog”
Foto: VTM

Na de zomer is er voor 'Familie'-personage Alfons (gespeeld door Jaak Van Assche) een heuse verandering op til. Hij trekt immers weg bij zijn zoon Benny.

Het feit dat Alfons niet meer bij Benny zal wonen, heeft ongetwijfeld een impact op de rol van Jaak Van Assche. Aan Dag Allemaal laat hij weten dat hij zijn aantal draaidagen nu al ziet afnemen. Zelf zou hij het enorm spijtig vinden om 'Familie' te verlaten.

"Bij 'Familie' heb ik toffe collega's, met de meesten stond ik al eens ergens anders op een set, of in het theater. En ik blijf zo ook in contact met jongere acteurs, da's onbetaalbaar", vindt hij.

Er zijn veel kijkers die vinden dat de verjonging in 'Familie' te ver gaat en dat oudere acteurs schaamteloos aan de kant worden gezet. Dat wil Wim Feyaerts, de creative producer, toch even ontkrachten. Volgens hem tellen ouderen nog wél mee, zegt hij in Dag Allemaal.

Hij vindt dat de leeftijden van de acteurs mooi verdeeld zijn, van tieners over veertigers tot tachtigers en zelfs ouder, met de Bomma en Albert. "Nee, met die kritiek ga ik absoluut niet akkoord, we houden bij 'Familie' heel goed in het oog dat er evenwicht is", klinkt het. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.