Familie Laatste opnamedag bij 'Familie' loopt helemaal niet zoals verwacht voor Maxime De Winne
COS
Laatste opnamedag bij 'Familie' loopt helemaal niet zoals verwacht voor Maxime De Winne
Foto: VTM

Veel fans zagen het al wekenlang aankomen: Quinten verdwijnt uit 'Familie'. Maxime De Winne kroop acht jaar lang in de huid van rolstoelgebruiker Quinten.

Eén jaar geleden kreeg Maxime De Winne van de 'Familie'-scenaristen te horen dat de rol van Quinten tot een einde zou komen. Quinten verdwijnt achter de tralies, nadat hij verwikkeld was geraakt in de zaak rond drugssmokkel. Maximes laatste opnamedag vond enkele maanden geleden al plaats.

Die verliep niet helemaal zoals hij had verwacht. "Afscheid nemen van collega’s waar je acht jaar mee hebt samengewerkt, is niet leuk", zegt Maxime aan HLN. "Vandaar dat ik me had voorgenomen om na afloop snel mijn boeltje te pakken. Maar dat pakte niet. Ik was erg geëmotioneerd."

De laatste keer richting de studio's, in de schminkstoel en op de set. "Het einde drong goed tot me door. Toen ik mijn rolstoel moest achterlaten, kreeg ik zelfs een krop in de keel. De cast kwam me uitwuiven en applaudisseerde. Hun knuffels en woorden raakten me. Veel meer dan ik had verwacht."

Meer nieuws

Meer nieuws

.