Kürt Rogiers heeft erg droevig nieuws over zijn moeder: "Toestand is onomkeerbaar"
COS
Kürt Rogiers heeft erg droevig nieuws over zijn moeder: "Toestand is onomkeerbaar"
Foto: VTM

Kürt Rogiers kreeg vijftien jaar geleden slecht nieuws over zijn vader Marcel; er werd kanker bij hem vastgesteld. Nu is er ook slecht nieuws over moeder Bea.

Kürt Rogiers heeft tegenwoordig veel zorgen. Zijn moeder heeft namelijk de ziekte van Alzheimer. Volgens de 'Familie'-acteur is het als een donkere wolk die boven zijn leven hangt. Drie jaar lang strijdt ze al tegen de ziekte.

Het is volledig anders dan bij Kürts vader, die al vijftien jaar kanker heeft. In die periode hebben ze veel mooie momenten gekend. "We zijn dichter naar elkaar toe gegroeid en we zijn hechter geworden", zegt Kürt in Primo.

"Dat is altijd wel zo geweest, maar onze band is nog versterkt. Bij mijn moeder haar ziekte, die de kop opstak tijdens corona, is dat toch anders. En die toestand is onomkeerbaar."

Kürts vader gaat naar de tachtig en kan de zorg voor zijn echtgenote niet dragen. Dat willen Kürt en zijn familie hem ook zoveel mogelijk besparen. "Dus we brengen haar al eens naar een dagopvang, maar dat gebeurt niet van harte."

Meer nieuws

Meer nieuws

.