Janine Bischops doet erg schrikken: "Volop bezig om euthanasiepapieren in orde te brengen"
COS
Janine Bischops doet erg schrikken: "Volop bezig om euthanasiepapieren in orde te brengen"
Foto: Medialaan

Janine Bischops is (bij soapfans) al jarenlang een geliefd gezicht. Ze was als Jenny te zien in 'Thuis' en tegenwoordig als Brigitte in 'Familie'.

Ook in '#LikeMe' speelt Janine Bischops een belangrijke rol als 'Titin', de grootmoeder van hoofdpersonage Caro (Pommelien Thijs). In het vierde en laatste seizoen brengt Janine een uitdagende verhaallijn rond alzheimer. Janine is blij dat ze de verhaallijn heeft mogen spelen.

"Het was wel heftig, en niet alleen door Nicole (Josy, die echtgenoot Hugo Sigal kwam aanmoedigen op de set en zelf aan alzheimer leed, red.). Ik ben zelf ook de 80 voorbij, en dat speelt soms wel in m'n hoofd." Ook Janines beste vriendin Lisette heeft dementie en zit in een home.

"Soms vraag ik me af: ben ik de volgende?", bedenkt Janine zich in Dag Allemaal. "Ik heb al tegen mijn kinderen gezegd dat het voor mij dan niet meer hoeft. Ik ben volop bezig om mijn euthanasiepapieren in orde te brengen."

"Misschien ben ik nog 20 jaar goed, maar ik wil gerust zijn. Als ik iets mankeer, wil ik dat ze mij gewoon laten gaan. Al hoeft dat nog niet meteen morgen te gebeuren", aldus Janine Bischops.

Meer nieuws

Meer nieuws

.