Familie Het ziet er enorm slecht uit voor Hanne in ‘Familie’
COS
Het ziet er enorm slecht uit voor Hanne in ‘Familie’
Foto: VTM

Hanne wordt in ‘Familie’ al erg lang vastgehouden door ontvoerder Tony. Haar zoontje Gaston werd ondertussen wel naar papa Quinten en zijn vrienden gebracht.

Lutgart Simoens (91) is één van de bekendste radiostemmen van Vlaanderen. Ze presenteerde jarenlang het verzoekprogramma "Vragen staat vrij" op Radio 2. Ze verblijft nu in een woonzorgcentrum. Eind vorig jaar verloor ze haar twee kinderen aan kanker. Ze verloor ook al haar twee echtgenoten en haar twee broers.

Lutgart Simoens is zelf niet levensmoe en ze diende ook nog geen euthanasie-aanvraag in. Maar ze vindt dat mensen die levensmoe zijn of een "voltooid leven" hebben gehad ook voor euthanasie in aanmerking zouden moeten komen. In België wordt een euthanasieaanvraag alleen goedgekeurd als al zeker de twee basisvoorwaarden zijn vervuld: ongeneeslijk ziek zijn én ondraaglijk lijden.

"Maar de wet moet soepeler en daar moeten de beleidsmakers iets aan doen", vindt Simoens. "Ik heb alles gehad in mijn leven dat ik wenste. Maar als je weet dat het op is, dan moet ik zélf kunnen beslissen wanneer het ophoudt. Ik vind dat geen misdaad, geen moord. Maar het is gewoon menselijk. Het is medeleven tonen en zo geef je gemoedsrust aan die mens die op dat moment in die toestand is."

Meer nieuws

Meer nieuws

.