Gunther Levi volgt zijn collega’s bij Familie niet: “Makers hebben daar alle begrip voor”

door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan

Maandag start het nieuwe seizoen van Familie. We gaan gewoon verder waar we vier maanden gestopt waren door de lockdown.

Uiteraard zal Gunther Levi ook dit jaar weer in de huid van Peter kruipen. "Ik was héél blij toen we opnieuw konden opnemen. Ik heb nu al iets van een 5.000 afleveringen gedaan, maar ik doe dat eerlijk waar nog altijd even graag”, legt Gunther uit in Het Laatste Nieuws.

Een pak fans gaan blij zijn dat hun favoriete soap weer terug is. "Ik denk het wel, ja. Voor onze echte fans zijn wij geen personages, maar echte mensen, die ze ook echt kennen”, gaat Gunther verder. 

“Die missen ons ook, laten ze weten, via berichtjes en zo. 'Familie' is gewoon een onderdeel van hun leven. En pas op: lang niet van oudere mensen alleen, hé? 'Thuis' heeft een ouder publiek dan wij. 'Familie' heeft een paar jaar geleden bewust op een jonger publiek gemikt, met andere verhalen, met een modernere aankleding, en dat heeft gemarcheerd."

Geen bubbel

Gunther heeft met niemand van de collega-acteurs een bubbel. “Ik heb meteen aangegeven dat ik dat niet wou”, zegt hij. “En daar hadden ze alle begrip voor. Ik volg de regels echt strikt.” 

Eén van onze kinderen zat op een kamp en daar was een ander kind besmet. Het onze gelukkig niet, maar dan komt het plots wel heel dichtbij. En ik wil niet ziek worden, en mijn vrouw die kan het zich zelfs niet eens permitteren met haar zaak."