‘Familie’-makers moeten kijkers teleurstellen: “Zal pas in februari te zien zijn”

door: COS
Stefanie in 'Familie'
Afbeelding bron: VTM

Familie’ verdween door de lockdown enkele maanden geleden vroeger dan voorzien van het scherm. Dat had een invloed op heel wat verhaallijnen.

“De vertraging die daardoor op tv ontstond, was de voorbije maanden duidelijk merkbaar”, legt creative producer Wim Feyaerts uit in Het Laatste Nieuws. “De cliffhangers die we voorzien hadden voor de laatste seizoensfinale eind juni, zag de kijker bijvoorbeeld pas in de loop van oktober.”

Zo is het ook met de mid-season special van vanavond. “De intriges die we een jaar geleden voor deze periode hadden bedacht, zullen niet vanavond maar pas ergens in februari te zien zijn. Deze special is anders geworden dan we hadden uitgestippeld, maar we zijn er toch ook heel trots op.”

Warmte en ontroering

De aflevering zal vooral over de terugkeer van Viv (Ini Massez) gaan. Die verhaallijn was niet voorzien. “Maar we hebben die er heel bewust aan toegevoegd vanwege de mooie scènes met een hoog ‘romcom’-gehalte.”

Er zal volgens de producer dus iets minder actie en spanning in de aflevering zitten dan anderen jaren. Eindigen doen ze wel met een cliffhanger. “Maar de kijker zal toch met minder vraagtekens gaan slapen dan andere jaren. We denken dat er nu meer nood is aan warmte en ontroering.”

Tags Familie