Familie ‘Familie’-kijkers zijn er zeker van: “Dat is de volgende dode!”
COS
‘Familie’-kijkers zijn er zeker van: “Dat is de volgende dode!”
Foto: VTM

Hanne wordt al wekenlang vastgehouden door Tony in ‘Familie’. De ontvoering wordt nu opgeschud, nadat Hanne doodziek werd.

25 jaar hetzelfde personage spelen, daar durft dan wel eens routine in sluipen. “Er zijn dagen dat ik zucht omdat ik helemaal naar Leuven moet rijden om de telefoon op te nemen en ‘Hallo, met Taxi LEV’ te zeggen”, lacht Marleen Merckx. “Maar die horen erbij: je kunt niet elk seizoen een boeiende verhaallijn hebben. En ja, dan gebeurt het weleens dat je jezelf herhaalt. Ik denk dat je stilaan een compilatie kunt maken met alle keren dat ik ‘Hou u kalm, Frank’ heb gezegd.”

De actrice vertelt ook hoe vooral de mensen die er niet meer bijzijn, een blijvende indruk hebben nagelaten op haar. “Veel scènes met Ann Petersen, natuurlijk, vooral omdat ze zo onverwachts gestorven is. Bij wijze van eerbetoon hebben we op de set lang haar plaats aan het hoofd van de tafel leeg gehouden, zo was ons moe er toch nog altijd een beetje bij”, klinkt het. “En daarnaast denk ik ook nog vaak aan Chris Boni, die tegen haar zin is moeten vertrekken toen haar personage Yvette stierf. Daar zaten we allemaal erg mee in: toen we haar begrafenis filmden, viel het niemand moeilijk om overtuigend te huilen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.