'Familie'-kijkers raken het niet eens over personage: "Ondankbaar ventje"
LHX
'Familie'-kijkers raken het niet eens over personage: "Ondankbaar ventje"
Foto: VTM

De 'Familie'-week eindigde vrijdag met een wending die niemand zag aankomen: Chloe en Raven kregen een auto-ongeval. Of ze dat overleven, weten we pas volgende week.

Naast het drama rond Chloe en Raven worstelen de vele andere 'Familie'-personages uiteraard ook met hun kleine en grote problemen. Zo wil Emiel koste wat het kost met de auto leren rijden, maar dat verloopt niet zo gemakkelijk als verwacht.

"Ik mag van Samira pas over een halfjaar examen gaan doen. Dat is veel te lang", klaagt hij tegen Benny. Het komt tot een aanvaring waarin Emiel ontploft. "Ik wil nooit meer komen. Nooit!", roept hij uit.

Veel kijkers vinden dat het stilaan wel genoeg is geweest. "Echt heel brutaal. Benny en Samira moeten daar ook eens tegenin gaan. Hij denkt dat hij alles mag!", reageren ze op sociale media. "Het begint echt op de zenuwen te werken."

"Ondankbaar ventje", klinkt het ook. "Wat een ambetanterik, ik krijg het op mijn heupen van hem bezig te zien. Ontspannend naar 'Familie' kijken zit er niet meer in."

Toch zijn er ook veel kijkers die het opnemen voor Emiel, niet in het minst door de straffe acteerprestaties van Jelle Palmaerts. "Chapeau om die rol zo te spelen. Hij doet dat supergoed", wordt er geschreven. "Geweldig geacteerd!"

Veel kijkers benadrukken ook het belang van de verhaallijn. "Het is duidelijk dat veel mensen een verkeerd beeld hebben van mensen met down. Ze zijn niet allemaal braafjes en stil en de hele dag door vrolijk. Dat zijn ook gewoon mensen met emoties en ook zij gaan daar op hun eigen manier mee om."

"Ik vind het super dat zo'n probleem eens aan de orde komt. Het is goed om erbij stil te staan en te zien dat deze mensen ook wensen hebben. Dit verhaal vind ik echt héél goed om eens te tonen op VTM, voor de andere mensen zoals Emiel. Iedereen mag dromen, en als je het écht wil, ga je er honderd procent voor."

Meer nieuws

Meer nieuws

.