Erika Van Tielen aan de kant geschoven door makers van ‘Familie’

door: PMN
familie - Amelie 2
Afbeelding bron: VTM

Maandagavond werd duidelijk dat Amèlie haar spullen gepakt heeft. Zoals wel vaker het geval is, is ze weer spoorloos verdwenen.

Het grote verschil is nu dat Amèlie niet meer zal terugkeren. De makers van ‘ Familie’ vonden dat het na vijf jaar genoeg geweest was.

Dat betekent meteen ook het einde voor Erika Van Tielen, die de rol speelde van Amèlie, bij Familie. De actrice vindt het wel jammer.

“Deze exit was niet mijn idee, maar ik ben de makers van ' Familie' heel dankbaar dat ik dit avontuur gedurende vijf seizoenen heb mogen meemaken", zegt Erika in ‘Het Laatste Nieuws’.

"In mijn hoofd wilde ik er nog wel een jaartje bij doen, maar dat is er niet van gekomen. En ook al vind ik het heel jammer, ik begrijp de beslissing van de schrijvers. Wat voor zots is mijn personage de voorbije jaren niet overkomen?”

“De scenaristen wisten even niet meer wat ze nog met Amélie konden aanvangen. De inspiratie was op. Vandaar dat ze nu verdwijnt. Haar verhaal is afgerond, al hoeft dat niet definitief te zijn.”

Amèlie zal niet sterven. Misschien kan ze later nog terugkeren in de soap.