'Zomerhit' stunt deze week met portie nostalgie en handvol internationale toppers
COS
'Zomerhit' stunt deze week met portie nostalgie en handvol internationale toppers
Foto: VRT/Jokko

De afgelopen drie weken konden we elke zaterdag om 20.45 uur afstemmen op VRT 1 voor 'Zomerhit'. De laatste rechte lijn naar de finale op 19 augustus is nu ingezet.

Na het grote succes van de eerste drie shows gaat 'Zomerhit' op hetzelfde elan verder, met opnames op woensdag 2 en donderdag 3 augustus. Plaats van afspraak: de vuurtoren in Blankenberge. 'Zomerhit' is helemaal gratis. De optredens starten rond 21 uur.

Woensdag komen vier genomineerden langs om hun nummer dat kansmaakt op 'Zomerhit 2023' te brengen. Dat zijn Bart Kaëll, Laura Tesoro, Mentissa en Metejoor. Bart zal twee keer op het podium te zien zijn, want hij brengt ook samen met Arno Glorie 'Ga met me mee' van Arno's vader Bart Van den Bossche, die tien jaar geleden overleed.

Mama's Jasje en Natalia zijn ook van de partij en brengen hun nummers 'Als de dag van toen' en 'I've Only Begun to Fight'. Zullen ook aanwezig zijn: Anouk Matton, Jinho 9 en Robin S. Anouk komt niet als dj langs, maar zingt 'Het is een nacht'.

(Lees verder onder de foto.)

Zomerhit
VRT/Jokko

Internationale toppers

Donderdag zullen genomineerden Aaron Blommaert, Berre, Guusje & Bazart en Regi feat. Maxine hun nummers voorstellen. Grace en Francisco brengen een ode aan Tina Turner en Beyoncé met een mash-up van 'Proud Mary' en 'Crazy in Love'.

Get Ready! zorgt voor de nodige dosis ambiance met 'Diep'. K3 en Lady Linn duiken in de geschiedenis van vijftig jaar 'Zomerhit' en brengen 'Heyah Mama' en 'I Don't Wanna Dance'. Blankenberge krijgt ook een hele lading internationale toppers over de vloer.

André Hazes brengt z'n nieuwe nummer 'Als je wil dat ik je man ben' en Las Ketchup brengt het alom bekend 'The Ketchup Song'. Ook Zweedse superster Zara Larsson tekent present en brengt 'Can't Tame Her'. Nathan Dawe & Ella Henderson brengen '0800 HEAVEN'.

Meer nieuws

Meer nieuws

.