Zo zag het afscheid van Martine Tanghe eruit: "Ik zal u missen"

door: MRO
Afbeelding bron: Eén

Na 42 jaar zit het laatste journaal met Martine Tanghe erop. Ze werd doorheen de uitzending enkele keren verrast en bedankt. Na het journaal volgden heel wat verrassingen.

Na elke reportage klonken lovende woorden voor Martine Tanghe. "Niets blijft, alles gaat voorbij, behalve jij Martine. Je bent een monument", vertelde Amerika-watcher Bjorn Soenens.

Ook Bart De Wever had mooie woorden in petto. "Morgen zal het een dag zijn zonder Martine Tanghe die 42 jaar in onze huiskamer is geweest met goede en minder goede mededelingen. Haar pensioen is het einde van een tijdperk en Vlaanderen zal haar verschrikkelijk missen."

"Het was een hele grote eer voor mij om al die jaren naast jou te mogen zitten", zei Maarten Vangramberen.

"Ik zal u missen. Hou het veilig, hou vol. Het komt allemaal weer goed", waren de laatste woorden van Martine Tanghe in het journaal.

Na het journaal kreeg een geëmotioneerde Martine een ruiker bloemen van haar kleinkind. Daarna volgde een mooi overzicht van haar carrière en stelde Wim De Vilder haar enkele vragen over haar lange carrière en werd aangekondigd dat ze de Grote Prijs Jan Wauters ontvangt.

Er werden ook beelden getoond van Martine Tanghe die vorige week op audiëntie mocht komen bij koning Filip. 

Voormalig Europees president Herman Van Rompuy las een haiku voor en er werden enkele leuke videoboodschappen van haar collega's getoond en van enkele Vlamingen.